Uke 38: Første uken med mais!

Hei dere!

En fotograf lager om dagen en video om Solberg andelsgård. I den forbindelse fikk fotografen besøke Evas bie-gård. Om dere har lyst til å få en omvisning i bikubene, må dere gi beskjed nå, så kan Eva gi dere en liten seightseeing. Hun har fått masse kunnskaper om bier, og det er en uforglemmelig opplevelse for liten og stor.

Mais

Nå er det høst og med det kommer den krystallklare luften, vindene og de vakre fargene. På jordet finnes fremdeles en del å høste. Her kan nevnes urter, mangold, bønner, gulrøtter, pastinakk, fennikelgress, grønnkål, palmekål, hodekål, rødkål, squash og gresskar. Inne i veksttunnelen kan du denne uken plukke din første maiskolbe. De modne har brun busk og er runde på toppen. I tillegg er der tomater, basilikum, salat, hvitløk, agurk og chili.

Frosten kommer

Ved første frostnatt er det mye som vil dø raskt. Særlig sensitive er bønner, gresskar og squash. Gulrøttene vil til slutt mykne, mens pastinakk kan vi høste helt frem til neste vår. Grønnkål tåler vinteren og rødkålen er relativt robust. Men høst nå mens du kan!

Hvitløk settes om høsten

Hvitløk fra Solhatt.no er på vei i posten. Denne setter vi nær første frost. Hvitløk er noe av det første som spirer om våren. Dere husker kanskje den velsmakende vår-hvitløken?

Vi kan forsøke å rydde jordet for skilt, nett og andre ting, samt å sette hvitløk helgene 3.-4. og 17.-18 oktober. Plott det gjerne inn i kalenderen. Bondekona kommer til å sende ut en doodle-invitasjon. Det er fint om så mange som mulig deltar i å rydde opp etter sesongen. Tenker du å være med på andelslandbruket neste år, er det morsomt i hvitløksetting. Kan du ikke stille til dugnad noen av disse helgene, vil det også være mulig å stille på ukedagene og følge en dugnadsliste som blir publisert på nett.

Lufting i veksttunnelen

Bondekona vanner plantene i veksttunnelen mindre nå om høsten. Kun en gang ukentlig. Tomatene har en tendens til å sprekke om bakken blir for våt, og det er lett at det danner seg mugg på plantene. Vekst og næringsopptak skjer langsomt når det blir kaldere. Sett gjerne opp begge dørene på veksttunnelen når du er på andelslandbruket. Lar du dørene stå åpne, er det fint om du kan sende bondekona en SMS, så hun kan reise opp og stenge for natten. Det kan se ut som et dyr har vært på ferde der inne, og gradestokken viser helt ned i 3 grader enkelte netter nå.

Kjempebra sesong

En super sesong er tilbakelagt. Vi har fått muligheten til å høste mye og med det vært heldige. Det har vært hyggelig å stå sammen om et felles prosjekt. Tusen takk, alle sammen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..