Dugnad- og høsteliste uke 27!

Hei dere!

Håper dere har hatt det fint i varmen. Det har i alle fall grønnsakene våre. Regner gjør det også – innimellom. Det gjør at noe blir modent i rekordfart.

Jordbærene kan plukkes

Som jeg har skrevet før er det viktig at vi deler på dem, ettersom alle liker jordbær, også insektene og fuglene. Insektnettet må derfor alltid ligge på når du drar. Like viktig er å plukke alt som er modent – også bær med mugg – fordi mugne bær smitter friske bær. Derfor: Ta med deg kurver til jordbær. Plukke en rad av gangen. Fjerne alle modne bær fra raden. Kast langt avgårde bær med mugg eller annet som gjør at de ikke kan spises.

Nyt bærene som er, med fløte eller krem, eller som most syltetøy! Her hjemme fryser jeg de hele, tiner de opp i små mengder til smoothie eller syltetøy på pannekaker.

Fellesdugnad torsdag

Vi fortsetter luking denne uken i feltene med løk, potet og gulrot. Deretter kan vi begynne på bønne- og maisfeltet. Du står fritt til å låne redskap i boden og være på andelslandbruket når du vil. Torsdag ettermiddag/kveld kjører vi fellesdugnad 16-19. Kom om du vil!

Denne uken må vi:

Gjødsle

Så salat, gulbete og polkabete

Luke

Feste skilt

Klippe gresset

Plante ut popmais

Stelle tomater, agurker, squash og chili

 

Denne uken kan du høste:

Jordbær, så mye du vil avhengig av hvor mye som er modent.

Squash, så mange du vil inne eller ute. De er små, men kan spises. Når vi plukker squashen hjelper det planten å produsere nye. Husk ikke å plukke av åpne squashblomster fordi det kan hindre planten i å pollineres. Vi plukker kun lukkede blomster.

5 agurker. Høst de største du finner først.

Grønnkål. Finnes under nettet i kålfeltet. Klipp av blader med saks.

3 Salat, inne og ute. Husk at den lille salaten som står ute er plukksalat. Dermed skal du kun plukke av blader og ikke dra den opp med roten.

Reddik, så mye du vil inne. Bruk gjerne bladene i gryter og salat.

Urter. Basilikum (inne), koriander (inne) og alle urtene som finnes ute. Tørk de og ha urtekrydder hele vinteren.

Fennikelgress. Klipp av noen stilker med gress og bruk som urt i varme retter. Det smaker veldig godt.

Vårhvitløk. Vi fortsetter på raden nærmest bilveien.

Ring eller skriv hvis du har spørsmål. God uke!

Helene, bondekona.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..