Høste- og dugnadsliste i uke 23

Kjære andelshavere!

Takk for super innsats. Håper dere har hatt en fin pinse. Det er strålende vær, en kjempestart på sommeren. Plantene våre har trengt vann. Det er ikke ofte på Solberg gård, for siltjord holder meget godt på vannet.

Sukkererter, løk, gulrot og pastinakk titter opp av jorden. I løpet av uken kan dere høste deres første hvite reddik fra veksttunnelen.

Plante ut kålplanter

Imorgen, tirsdag 2.juni, henter jeg kålplantene våre hos Guren Gartneri i Rygge. Disse bør plantes ut i løpet av uken, i “plast” laget av mais. Det er kjempefint om dere har lyst til å hjelpe til.

Fordi det ser ut til å regne en stund fremover fra torsdag, sender jeg dere en doodle-invitasjon for dugnad førstkommende onsdag. Jeg setter opp dugnad hele dagen.  Fint om dere melder dere på, så jeg vet om noen/hvor mange som kommer. Det er kort varsel, og det er en del som må skje før det er klart for utplanting. Håper jeg rekker alt så det er klart når dere kommer. Jeg setter opp nye dugnader om vi ikke rekker gjennom det vi skal. Det beste er om vi får gjort mest mulig onsdag.

Så resten av mais

I tillegg til å plante ut kål, bør vi så mais. Fire rader mangler. Det er supert om en person ønsker å ta ansvar for at det blir gjort. Meld gjerne ifra per e-post om du har lyst til å ta ansvaret for dette.

Denne uken kan du høste:

Reddik. De er hvite med grønne blader og står under en av hyllene i veksttunnelen. Trekk de opp av bakken. 10 stykker til hver andel. Synes du de smaker for sterkt, kan du legge de i vann hjemme. De er gode, både rå og smørstekte.

Hvitløk. Start øverst i raden nærmest veien. Denne hvitløken høstes tidlig og skal brukes fersk. Bruk både gress og fedd i matlaging. Hvitløk kan IKKE tørkes på dette tidspunktet. Høst derfor ikke mer enn du bruker. Vi skal høste hvitløk for tørking og lagring senere i sesongen.

Urter. Det finnes masse urter du kan nyte ferske, fryse eller tørke i feltet nær veien og veksthuset. Husk ikke å dra opp urtene med roten, men klipp de av med saks. Det er lurt å lage krydder nå mens du har tid. Senere i sesongen får du nok med andre typer vekster.

Denne uken skal vi:

Hente planter hos Guren Gartneri

Frese opp feltene til kål og legge maisplast

Plante ut kålplanter

Så 4 rader mais og dekke de med fiberduk eller plast.

Hente tang og tare i Vollen, torsdag klokken 18:00. Espen Rekkedal hjelper oss med traktor og henger.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..