Høste- og dugnadsliste i uke 22

Kjære andelshavere!

Her kommer årets første høste- og dugnadsliste. Slike typer lister vil bli publisert hver søndag gjennom store deler av sesongen. Listene inneholder informasjon om hva du kan høste i løpet av den bestemte uken. På eget initiativ innenfor åpningstidene kan du droppe innom andelsgården og høste med hjem det som står på høstelisten. Når vi har mye av en vekst, setter vi ikke begrensninger på hvor mye du kan ta, men husk at kjøp av en andel skal representere det en voksen person spiser.

Denne uken kan du høste:

Hvitløk. Start øverst i raden nærmest veien. Denne hvitløken høstes tidlig og skal brukes fersk. Bruk både gress og fedd i matlaging. Hvitløk kan IKKE tørkes på dette tidspunktet. Høst derfor ikke mer enn du bruker. Vi skal høste hvitløk for tørking og lagring senere i sesongen.

Urter. Det finnes masse urter du kan nyte ferske, fryse eller tørke i feltet nær veien og veksthuset. Husk ikke å dra opp urtene med roten, men klipp de av med en saks. Det er lurt å lage krydder nå mens du har tid. Senere i sesongen får du nok med andre typer vekster.

I tillegg til en oversikt over høsting inneholder høste- og dugnadslistene informasjon om hva som bør skje i løpet av uken og hva vi kan begi oss ut på av arbeid om vi er innom.

Denne uken skal vi:

Hente traktor og frese opp felt til bønner.

Så bønner. Stangbønner, buskbønner, bondebønner og sukkererter.

Så beter og reddik.

Brenne ugress med ugressbrenner.

Kantklippe og klippe gresset.

Plukke snegler i veksttunnelen.

Gjødsle hvitløk, gresskar og squash.

Sette opp skilt.

Reparere hull i veksttunnelen.

Hente tang og tare i Vollen og dekke til jorden i veksttunnelen.

Rydde i urtefelt nærmest veien, samt luke i jordbærene.

Vanne (NB! All vanning er det viktig at kun bondekona tar seg av. Det er lettere å drepe plantene med for mye, enn for lite vann).

Det er sendt ut en doodle-invitasjon med tidspunkt for felles dugnad.

Gleder oss! Send e-post hvis du har spørsmål.

Helene, bondekona.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..