Den perfekte sommeraktiviteten for hele familien!

Ettersom vi ikke kan reise utenlands under Covid-19 og mye annet er stengt, er andelslandbruk en ypperlig sommeraktivitet for hele familien.

Her kan du og barna lære å dyrke. Samtidig som dere kan høste masse kortreiste, økologiske grønnsaker hele sesongen.

På Solberg andelsgård i Asker er det ledige plasser. Gården har avsatt et område på 4-5 mål hvor det er plass til at 30 familier dyrker sammen. Alt skjer under ledelse av bondekona, så dere trenger ingen forkunnskaper. Lyst til å bli med? Ta kontakt på post@solbergandelsgaard.no eller meld deg på ved å trykke og fylle ut skjemaet her: Innmelding

Hva det koster?

Ved kjøp av en andel til kun 3.950 kroner i året, og ved å bidra med 20 timers fysisk dugnaddeltakelse fordelt på familien, kan dere høste av det som er modent.

Du bestemmer selv hvilke dugnader du deltar på. Timene du nedlegger registreres ikke, det meste skjer på lyst og tillit. Først og fremst skal det være godt og lærerikt å delta.

Hver uke får du melding om hva du kan høstes. De siste årene har vi dyrket over femti forskjellige sorter bær og grønnsaker.

Hvor mye tid du må beregne?

Vi har satt 20 timer i året som et minimum, men du kan dele timene utover familien så det er ikke snakk om mange timer. Ofte gir dugnadene mersmak, slik at du får lyst til å delta på så mye som mulig av alt som skjer.

På vårparten er det mest hektisk. Da arrangerer vi fellesdugnader hver uke i mai og juni for å få alle settepoteter, løk, frø og planter i jorden. Deretter legges det ut en ukentlig plan over hva som trengs og gjøres, og du kan droppe innom når og om du har lyst. Bondekona er på jordet, tilgjengelig for spørsmål nesten hver dag.

Det er lurt å delta i å dyrke maten du spiser. Du kommer til å forstå hva som skal til for å produsere den. Du får et mer emosjonelt forhold til maten. Det gjør at du nyter den mer og får mindre lyst til å kaste den. I tillegg lærer du hvordan den skal høstes, så det blir lettere for deg å droppe innom andelsgården på egenhånd.

Å stikke hendene i jorden

Å være andelshaver gir positive helseeffekter i form av sunnere kosthold og bedre fysisk form, men det skjer også noe mentalt når du stikker hendene i jorden. Få ting er mer essensielt enn jord, planter og mat. Enkle, repetitive bevegelser i naturen er tilfredsstillende på et dypere plan og hjelper deg å vende oppmerksomheten bort fra ubehagelig tankespinn til noe enkelt.

cropped-solberg_10-1

Ikke som å dyrke i egen hage

På andelslandbruket er det til enhver mennesker som kan passe på grønnsakene dine. Det lukes og de får nok vann og gjødsel. For å spare tid og penger dyrker du ikke på egen parsell, men på et felles område sammen med andre. Du kan reise på ferie når du vil og trenger ikke å gjøre noe på dager du føler deg sliten. Grønnsaksproduksjonen er i en annen skala enn det du klarer å dyrke i egen hage. I tillegg er det en mer spennende og miljøvennlig måte å kjøpe maten din på, enn å handle den i dagligvarebutikkene.

Vi ønsker deg og familien din velkommen!

Hilsen Helene, bondekona.

Solberg_aktivitet på jordet

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..