Livet handler ikke om å gjøre minst mulig

Når gleden over de små tingene i hverdagen blir borte.

FOTO: Melissa Hegge

For noen år tilbake flyttet jeg inn i et hus hvor jeg delte tun med en liten familie med sterk tilknytning til Rudolf Steiner skolen og deres filosofi. Jeg ble raskt fascinert over hvor mange timer familien villig la ned i å reparere, dyrke, ruge egg, bake surdeig, sy klær, vaske og andre typer må-utføres-ting-for-at hverdagen-skal-gå-rundt. For hvorfor velger man klessnor når man kan bruke tørketrommel, og hvorfor gidder man å reparere en vannslange når det ligger en ny i boden?

– Gleden i livet finner du ikke ved å gjøre minst mulig, var svaret jeg fikk da jeg spurte.

Denne setningen har ved flere anledninger vendt tilbake. For det er ikke alltid vin med venner, timer i badekaret, serier på Netflix eller topptur på ski gjør lykkeligere. Ofte er det de rutinemessige gjøremålene som gir livet verdi. Å stå over grytene. Brette klær. Skifte hjul på bilen. Opplevelsen av mestring ved å takle det ordinære.

Dette temaet dukket opp på jordet i dag. Istedenfor å prestere, være effektiv og gjøre noe riktig. Så handler dyrking i stor grad om å ta det med ro, gjøre deg flid, være tilstede med det repetitive enkle. Det kjedelige. Før noe spirer – på jordet og i deg.

God fredagskveld!

Helene, bondekona

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..