“Jordbærdronningen” vår!

I disse dager pleies og foreberedes jordbærplantene av andelshaver Liv. Hun vokste opp på gård og har deltatt på Solberg andelsgård siden 2018. I fjor tok hun stiklinger av bærene og lagde et nytt bed. Det er planen også i år. Ved siden av hvitløken setter vi av et felt hvor det skal plantes to rader med jordbær i begynnelsen av juni.

En stor takk til Liv for innsatsen<3

Usprøyta bær smaker like godt

Jordbær har lenge vært en av verstingene hva gjelder sprøytemidler i konvensjonell dyrking.  Jordbærene våre er derimot økologiske. De ble plantet for første gang sesongen 2017. Den første sesongen plukket vi av blomstene slik at vi ikke fikk bær for å styrke plantene. De bærer masse stiklinger slik at vi slipper å kjøpe nye etter endt levetid på 3-4 år.

Jordbærene trives i sandholdig jord, vendt mot solen. Den trenger ikke mye gjødsel. Får den for mye vil den produsere masse blader og lite bær. Dette gjelder også vann. Plantene skal vannes først etter blomstring og kan gjerne tørke ut før overvintring.

Plukk modne og fjern råtne bær

I sommer er det viktig at vi fjerner modne og råtne bær, slik at det ikke smitter over på de som enda ikke er høsteklare. Råtne bær smitter. I tillegg er det viktig at vi er nøye med å legge over nettene etter at vi har høstet, slik at fugler og insekter ikke spiser dem opp.

Jordbær er noe av det første vi kan nyte på andelslandbruket. I fjor var et veldig godt jordbærår – gled deg!

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..