Hvitløk i jorden – nå til lørdag!

Førstkommende lørdag 2. november klokken 13:00 møtes vi på jordet for å sette hvitløk. Alle som ønsker er velkommen til å delta, både gamle og nye andelshavere. Hvitløksetting markerer starten på sesongen 2020, og er det første som spirer om våren.

image2

Stort sandlass

På selve Halloween fikk vi levert flere kubikk sand, noe vi tenker enkelte grønnsaker trenger for å vokse raskere. Dette gjelder særlig gulrot, sellerirot og pastinakk.

Fredag 1. november setter Espen (gartner) seg på traktoren og forbereder jordfeltet nærmest urtefeltet og atkomstveien. Jordbearbeidingen innebærer å spre sand, samt å pløye, harve og frese jorden. For å oppnå bedre drenering ved regnfulle somre setter vi hvitløk på drill.

Vi har bestilt 10 kilo hvitløk, litt mindre enn de to siste årene. Hvitløken deles opp i fedd som settes i jorden – NB: Med spiresiden vendt mot solen.

Nye ansvarlig gartnere 

Vidar og Johanne overtar som hovedgartnere denne sesongen, mens Espen fortsetteer med alt jordarbeid og måker veksttunnelen vinterstid. Helene (bondekona) fortsetter med innmeldinger, kommunikasjon og økonomi.

En del nedturer i løpet av sommeren har lært oss hva vi ikke skal gjøre neste år. Vi har tilbakelagt tre sesonger – en god, en formidabel og en hvor lite gikk etter planen. Espen druknet i jobb og bondekona så nesten ikke lys i tunnelen. Heldigvis fikk vi høstet litt likevel. Flere andelshavere ønsker å fortsette andelslandbruket, og vi kan vel ikke gi oss på bunn? Derfor vil Vidar og Johanne gå for metoder vi vet fungerer i tiden fremover. Maisplast vil bli lagt i kål-, salat- og maisfeltet. De vil sørge for å gjødsle plantene mye mer, og ikke benytte grønngjødsling på samme måte som i år.

Godkjent økologiske

Neste år blir vi godkjent økologiske. Det er en kjempebragd som gir andelslandbruket nye muligheter!

Vi beklager den humpete sesongen, men håper likevel å se deg førstkommende lørdag. Velkommen til en ny sesong!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..