Høste- og dugnadsmelding i uke 28

Kjære andelshavere!

Takk til alle dere som var med på å luke hvitløksfeltet, og startet med å luke i mais og kål.  En del salat- og kålplanter er blitt angrepet av brunsnegler. Det har vi ikke hatt problemer med tidligere. Vi forsøker å plukke, drepe og legge dem i søppelkassen. Vi har bedt naboen om å la hestene gresse nærmere. I tillegg bør vi få klippet gresset helt ned med ljå. På grunn av store steiner langs åkerrennene er gressklipperen ødelagt, men vi håper på en reparasjon i løpet av uken.

Kålfluene kommer med varmen. Nå når det endelig er meldt sol, er det viktig at vi dekker kålen godt med nettet hver gang vi er der, og at nettene ikke ligger i kontakt med plantene slik at fluene får lagt egg i hullene.

Kjølige netter gjør at det har vokst tregt. Likevel sørger en miks av regn og sol for at det kommer opp, selv om jorden blir hard av vann i sollys. Vi krysser fingrene for varmere og mer stabile tider fremover. Det er lurt av oss å grafse litt ekstra i jorden rundt plantene når vi luker. I tillegg må vi forsøke i løpet av uken å dekke bedene med squash og gresskar, samt mais med gress.

Vi sådde grønngjødsling en gang til i bedene for squash og gresskar og i det store feltet nær veien. Grønngjødsling er belgvekster som tilfører jorden nitrogen. Mainepen ble sprayet med en blanding av grønnsåpe, bakepulver, vann og rapsolje så bladloppene holder seg unna.

Ukens fellesdugnad blir torsdag 18-21. Alle er velkommen når de vil også utenom fellesdugnadene.

Dette bør vi prioritere denne uken

Luke i mais

Luke i urtebedet som går langs veien og slå gresset med ljå.

Dekke squash og gresskar med gress.

Blir vi ferdige starter vi luking rundt plantene i kålfeltet. Her er det sådd grønngjødsling, ulike belgvekster som eksempelvis kløver ettersom de tilfører jorden nyttig nitrogen. Vi luker derfor kun rundt hver enkelt plante.

 

Ukens høsting (per andel)

1-2 kurver jordbær

Det er masse urter å høste både ved siden av veksttunnelen, langs veien og midt i grønngjøslingsfeltet.

Chili i veksttunnelen, disse begynner å bli overmodne.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..