Fellesmøte for alle 28. april

Søndag 28. april inviterer vi alle innmeldte andelshavere til fellesmøte. Her vil du få masse nyttig informasjon – kom, kom!

Våren er her. Planter og frø er bestilt. Vekstskiftet er planlagt. Nå gjenstår å sette opp fellesdugnader og delegere ut ansvarsuker alle oss imellom, samt å ha et møte så alle vet hva som vil skje. Vi inviterer derfor alle innmeldte andelshavere til fellesmøte 28. april klokken 16:00 på jordet. Ta gjerne med en krakk å sitte på. En doodle-invitasjon vil bli sendt ut, vær vennlig å registrere om du kommer eller ikke.

Forberede deg gjerne til møtet

Kan du være så snill å plukke med deg en søppelsekk med tang og tare fra en strand, og ta med sekken til gården til møtet? Vi ønsker nemlig å tilføre jorden i veksttunnelen næring og øke humusinnholdet. Jorda er et økosystem med levende organismer som hjelper plantene å finne næring i jorda. Det er humus som er hemmeligheten og som gjør jorda forskjellig fra en død haug med sand eller leire. Humus er dannet gjennom hundrevis av år og utgjør bare 3-4 prosent av all vanlig norsk matjord.

Mange av oss er vant til en bruk-og-kast-mentalitet når det gjelder jord, og kjøper hvert år ny torvjord for bruk i blomsterbed og kjøkkenhager. Men torven vi kjøper på hagesentrene er tomme kalorier for levende planter, den er dyr, lite næringsrik og miljøskadelig. På Solberg er det dyrket grønnsaker i mange år. Faktisk er jorda så gammel at hvis du stikker hånda i den, kjenner du på organisk materiale fra vikingtiden.

IMG_1641

Meld deg på informasjonskanalene våre

For å få mest ut av andelen og vite hva du skal gjøre når du er på gården, er det viktig å lese brevene bondekona sender ut, samt å følge informasjonskanalene våre. Vi anbefaler deg å melde deg på:

Nyhetsbrev fra nettsiden, ved å “følge bloggen” nederst på siden.

Facebooksidene våre:

Solberg andelsgård

Solberg andelsgård lukket

All viktig fellesinformasjon vil imidlertid ligge tilgjengelig ute på nettsiden under fanen “siste nytt fra andelsgården” eller sendes ut til deg per e-post. Så du MÅ ikke være medlem av Facebook hvis du ikke vil. Send gjerne også over e-postadressene til dine medandelshavere – andre i familien som også har betalt medlemskap.

Verdien av å være andelshaver

Foran oss står opplevelser vi sent kommer til å glemme. Du og familien kommer til å få et annet forhold til mat, nå når dere skal dyrke den selv. Er du tilstede på kurs og dugnader, og følger med her på nettsiden, kommer du til å lære om hvor viktig det er å ivareta matjorden. Du kommer til å forstå hvor mye arbeid som ligger bak grønnsakene du kjøper på butikken, og innse at de er verdt hver krone. Du kommer kanskje til å kaste mindre mat, eller gi den tilbake til jorden fremfor å kaste den i restavfallet. Fordi du er andelshaver vil Asker bli spart for mye plast, sannsynligvis noen søppelsekker fra din husholdning bare i løpet av sommeren. Forutsatt en stabil sesong, kommer du til å få bedre helse ved at du blir nødt til å spise mer økologiske grønnsaker, enn du noen gang har gjort tidligere i livet. En slags indirekte bedre-helse-tvang! Du må lære deg å lage nye retter og hvordan man vinterlagrer grønnsakene. Når vinteren kommer, vil du kanskje lengte etter å legge en Grandis i ovnen eller nyte en prosessert ferdigmiddag fra Fjordland – det er ikke usannsynlig:)

team-motivation-teamwork-together-53958.jpeg

Spørreundersøkelser som vi har sendt ut til andelshaverne tidligere år viser at de som er her hyppigst, er de som er mest fornøyd med å være medlem. Ikke se på det som en jobb, se på det som noe hyggelig du gjør for deg selv, familien og jorda vår. Og aldri vær redd for å høste når noe er modent, høst det medlemmene i din familie trenger – sommer, høst og vinter. Så får du heller spe på med grønnsaker fra butikken om våren. Velkommen til oss!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..