For en herlig åpen gård, flott bildegalleri her!

Mange mennesker tok turen innom for å plukke grønnsaker og bli kjent med andelslandbruket på åpen gård 30. september. Liknende arrangement må vi gjenta neste år.

Først vil jeg si tusen takk til dere andelshavere som sto skikkelig på for å gjennomføre dagen. Dere planla, bakte og sjauet! Gartneren og bondekona hadde ikke fått til dette uten dere. Og stor takk til en god nabo som disponerte hestene sine for barna, og en takk til min venninne som organiserte ansiktsmaling og kontrollerte pengeinnsamlingen for kjøp og salg.

Opplegg for dagen

Gjennom Facebook-annonsering inviterte vi alle som ønsket å ta turen innom andelslandbruket vårt. Her fikk folk muligheten til å ri ponni, male ansiktet, spise pølser, kjøpe honning og nyte stedet, samt fylle kasser med grønnsaker de plukket selv. Målet var en hyggelig dag hvor andelslandbruket blir bedre kjent i området. Prisene ble satt så økonomien gikk i overskudd, men uten at penger var målet. Vi fikk inn 9.094 kroner inn inklusive moms (trukket fra honning til Paul), og cirka 6.000 ut til Facebook-annonsering, innkjøp av mat, ansiktsmaling, bålpanne, grillspyd, serveringssrevise, plakater, regnskapsfører, tusj, grønnsakskasser osv. Så fratrukket skatt moms og skatt, gikk vi så godt som i null.

 

Medvind, men også noe å lære

Vi var så heldige med været, solen skinte fra skyfri himmel. Alt sto klart da “gjestene” kom. Til og med hestene kom i tide – og ingen barn ble kastet av. Stemningen var god, noen nøt pølser, kaffe og kake, mens andre vandret rundt i åkeren.

Skiltingen kunne ha vært bedre, både for å få folk til å kjøre innom, men også fordi parkering må skje på Solberg skole fremfor på gården. Vi hadde to skilt ved atkomstveien og to ved Solberg skole. I tillegg burde vi hatt flere andelshavere til å informere uerfarne grønnsaksplukkere i åkeren. Vi vet hvor mye arbeid som ligger bak hver levende plante, og har lært oss hvordan vi høster. Det var en del planter som ble tråkket ned, en del grønnsaker med “feil” farge og form som ble kastet vekk, og flere rotgrønnsaker hvor roten sto igjen og bladverket ble tatt med hjem. Bondekona hadde laget quiz og rebusløp for barna, men denne var det ingen som så. Og innbetalingene bar preg av lite kontroll, selv om det viste seg at alle var til å stole på og betalte.

Tross noen erfaringer rikere, var vi enige om at det var en meget vellykket dag!

_DSC5744

Tusen takk til tidligere pressefotograf, Per Jakobsen, som kom og tok bilder! Ta kontakt med han om du/dere ønsker kopi.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..