Ta med masse løk fra låven!

Kepaløken er høstet og ligger til tørk i låven slik at vi kan lagre løk gjennom hele vinteren.

Foto: Johanne

Under ledelse av andelshaver Johanne gjorde alle som møtte på dugnad onsdag en kjempeinnsats med å høste inn all den gule løken. Dette er første gangen vi høster inn alt samtidig. Det blir spennende å se hvor lenge de bevarer sin gode smak og konsistens.

Ta med fra låven det du klarer å lagre og spise gjennom vinteren. Dette gjelder også hvitløk. Rødløken høster vi kanskje allerede neste uke.

Tørt og kjølig

En av våre andelshavere har fortsatt løk fra i fjor. Lang lagringstid er mulig uten at det går utover kvaliteten på løken. Den trives på et tørt mørkt sted, men ikke sammen med andre grønnsaker i en fuktig kjeller. Den bør oppbevares tørt og gjerne i en nettingsekk så den får tilgang til luft.

Høsting av løk

Løk skal høstes under tørre forhold når bladverket har vokst mer enn 50 prosent og bladene legger seg nedover mot bakken. Løken høstes og legges til tørk under tørre forhold, gjerne i solen. For å unngå råte beholdes bladverket på. Man kan også kutte av bladverket, men da er sannsynligheten større for råte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..