Det flyter over av grønnsaker: Dugnad og høstemelding for uke 30!

På grunn av varmen bugner det nå av grønnsaker mye tidligere enn planlagt. Høst med dere absolutt alt dere vil av det øyet ser er modent, kjære andelshavere!

Varmen gjør at alt er modent i rekordfart. Grønnsakene er mye større enn i fjor. I tillegg har vi vært så dumme å fjerne insektsnettet over kålplantene for tidlig, så de er under angrep. Det er derfor supert om alle som er hjemme og har mulighet til det besøker gården og tar med dere alt dere klarer å spise og lagre gjennom vinteren.

Den fermenterte kålen kan hentes

Av de som etterlot Norgesglassene sine og ønsker å få de tilbake med ferdigfermentert kål, så kan de hentes i hovedhuset.

Safting av rips

Safting av rips vil mest sannsynlig skje førstkommende torsdag eller fredag.

Ta alt dere ønsker av: 

Urter: Sitronmelisse, merian, timian, selleriblad, koriander, bergmynte, dill, basilikum, persille.

Pipeløk

Gul squash

Gresskar (dere finner de største på plasten foran hovedhuset)

Agurker

Tomater

Chili

Sukkererter

Mangold

Salater

Ruccola

Knollfennikel

Fennikelgress

Neper

Reddik (av det nye feltet på nedsiden av kålrot, de andre er blitt for gamle)

Rødbet

Gulbet

Polkabet, en type rødbet.

Salatløk

Kårot

Kålhoder

Brokkoli, masse for disse går i stokk om ca 1 uke.

Blomkål, masse for disse går i stokk om ca 1 uke.

Grønnkål

Savoykål

Jordbær

Hvitløk

Poteter, av tidligsorten som mellom potetskiltet og hvitløksfeltet. Plukk også de små og spis dem, veldig gode med skallet på.

Blomster

Epler

Gjøremål denne uken: 

Høste, flette hvitløken og henge flettene til tørk i den midterste delen av låven (dette haster ettersom de begynner å visne)

Luke i veksthuset, løk- og gurotfeltet.

Tynne gulrøtter.

Plante ut salatbrettene ved redkspasboden i det ledige plastfeltet ved salaten.

NB! Det blir ikke fellesdugnad førstkommende torsdag ettersom gartneren tar ferie, men tirsdag 9-12 vil bondekona være på plass.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..