Dugnad- og høstemelding uke 22

Allerede nå kan vi begynne å høste. Og klarer vi å ta ugresset mens det er smått, kommer vi alle til å få en lettere sommer.

Her spirer jordbær, druer, hvitløk, solsikke, reddik, gresskar, melon og blomster, og noen av kålplantene er satt i bakken. Flere levegger av sukkererter er laget av staur og hønsenetting, og en del av bambusstengene til stangbønne er satt.

Om du kommer innom i løpet av uken, så høst med deg bergmynte, pipeløk og gressløk. Ikke dra de opp med rot, men klipp av det du trenger, så vokser det nye skudd frem. Bergmynte, eller oregano som vi kjenner den, er deilig krydder å tørke til pizza og tomatretter. Pipeløk fungerer som vårløk. Gressløk er herlig å klippe i småbiter og fryse ned til eggerøre og annen mat.

IMG_5372

Lurer du på hva du skal gjøre mens du er her er det bare å luke mellom hvitløksplantene, og i veksttunnelen og urtefeltet. Halmen mellom jordbærene kan rakes vekk og kastes. I feltet for kålplanter er det mulig å kjøre med hjulhakke.

God uke!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..