Dugnadsliste sendt dere per e-post!

I disse dager sendes ut en online dugnadsliste og doodle-invitasjoner til fellesdugnader. Gi beskjed hvis dere ikke mottar informasjonen.

Det er fint om alle setter seg opp 1-2 uker som ansvarlig for luking i løpet av sommeren. På den måten sikrer vi at grønnsakene blir ivaretatt gjennom hele sesongen. Dere kan skrive dere inn på dugnadslisten ved å følge linken her:

Online dugnadsliste

Listen er kun for medlemmer av Solberg andelsgård! Plott navnet ditt direkte inn i dokumentet, i fanen ved uken du kan stille under «ansvarlig» eller «reserve». Det du skriver lagres automatisk. Alle andelshavere med tilgang til dokumentet vil umiddelbart se hva du har skrevet. Endre derfor ikke innskrevet tekst av andre eller formatet.

IMG_5280.JPG

Husk fellesdugnadene

I tillegg til ansvarsuken er det fint om alle deltar en eller flere dager på fellesdugnadene i slutten av mai og begynnelsen av juni. Når tusenvis av babyplanter ankommer, så må vi brette opp ermene og legge de i jorden etter tilvending til klimaet på gården. Invitasjoner vil bli sendt ut per e-post. Vennligst skriv inn når dere kommer.

Parkeringsplass og hansker

Utover ansvarsukene og fellesdugnadene kan du som medlem oppholde deg på andelslandbruket så ofte du vil under åpningstidene. Her er alltid frisk luft, sosialt samvær og noe å gjøre!

Husk arbeidshansker, drikke og matpakke, kanskje en liten krakk og koden til redskapsboden. Parkeringsplassene tilknyttet andelslandbruket står her til din disposisjon, og det er også mulig å parkere på gårdstunet. Er det fullt, så bruk Solberg skole utenom barneskolens åpningstider.

Må gjøres nå

Hvitløken, rabarbraen og pipeløken spirer. I feltet med flerårige urter foran veksttunnelen, i jordbærfeltet og i hvitløksfeltet er det fint om vi luker når vi har tid. Jordbærplantene skal plantes ut i maisplast i feltet der vi hadde gulrøtter i fjor. Vi tenker også å plukke tang og tare til veksttunnelen for å bedre jordstrukturen. Om du plutselig får lyst til å gjøre noe av dette, er det bare å gyve løs.

Bier til gården

Biene kommer til å stå bak låven ned mot elven. Alle som har lyst kan delta i birøkt i løpet av sommeren, og det vil være honning å få kjøpt gjennom hele sesongen. Bestill ved å sende bondekona en e-post.

Den siste ukens hendelser

Takk til alle dere som klargjorde veksttunnelen og målte opp de nye feltene sist helg. I løpet av uke 18 vil Espen pløye opp jordet bak låven, der vi i fjor hadde et mislykket grønngjødslingsfelt. En forutsetning for pløying er at jordet tørker. I tillegg vil Espen og Vidar starte falsk såbed. Med en liten traktor harver de av det øverste jordlaget, der halvparten av ugressfrøene akkurat har begynt å spire. På den måten forsøker vi å halvere ugresset ved å dra opp planten før rotsystemet har tatt form.

Hvitløksfeltet fra i fjor vil såes til med grønngjødsling i to år fremover. Grønngjødsling er en eng av ulike belgvekster som tilfører jorden nitrogen, og som fungerer som jorddekke og dermed stimulerer mikrolivet frem til vi skal plante grønnsaker igjen.

image3

Ring eller skriv hvis noe er uklart. God dag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..