På Øverland andelslandbruk kan andelshaverne bestille økologisk og kortreist lam. Gjennom en av våre andelshavere, har vi nå også fått tilbudet.
Hjemmelaget pinnekjøtt til jul er blitt en tradisjon hos med-anelshaveren vår, Camilla Hodnungseth. Salting, tørking og eventuelt røyking gjør hun helt selv.
– Det er veldig enkelt, sier Hodnungseth, jeg salter og tørker. På nett finnes flere oppskrifter, men jeg forklarer også gjerne hvordan jeg gjør det.
Lammerull lager hun også. Kjøttet kjøper hun rett fra heltidsbonden Johan Persbråten på Skui. Persbråten har drevet økologisk i nærmere 17 år.
– Hos han står dyrevelferd i sentrum, sier Hodnungseth.
Ønsker også du lammekjøtt, må bestilling skje innen tirsdag 17. oktober, til: camilla.hodnungseth@gmail.com
Oppgi kontaktinformasjon og adresse ved bestilling. Du vil motta en faktura. Skriv om du ønsker ribbe/pinnesider eller om kjøttet skal være kuttet til får-i-kål-kjøtt. Ifølge Camilla kan bonden tilby oss:
1/1 spællam eller norsk dalalam for totalt 2.500 kroner inkludert moms. Skinnet er med mot at du betaler for garving, det kan leveres til påske.
Utover det kan du bestille lammekjøtt til 150 kroner kiloen.
Camilla leverer kjøttet til de som har forhåndsbestilt lørdag 28.oktober i forbindelse med avslutningsdugnaden på Solberg andelsgård.
Dette var en fantastisk idé, Camilla, tusen hjertelig takk! Sånne oppfinnelser vil vi ha flere av, kjør på alle sammen og fortsatt god uke!