Fortsett å høste masse, det er ingen vits i å spare på grønnsakene nå! Nytt denne uken er kepa- og rødløk. Felles dugnad førstkommende torsdag.
Gartneren kommer til å være tilstede førstkommende torsdag klokken 18:00 til 21:00.
Denne uken trenger vi å:
-
Fjerne og brette sammen duken fra kålfeltet. Legg denne til lagring inne i låven.
-
Luke. Kjøre hjulhakke i ganger og langs åkerrenner der det er behov. Vi kan også fjerne halmen og forsøke å kjøre hjulhakke mellom rendene og luke i jordbæråkeren.
-
Vanne i veksttunnelen ved behov.
Dette kan vi høste:
Kepaløk
Rødløk, ta de største.
1 Gresskar om du finner et modent, de skal være oransje, disse må plukkes mindre enn hva vi er vant med i butikken.
1 Squash om du finner en moden.
Hvitløk, denne uken plukker vi og henger opp all hvitløk til tørk i redskapsboden.
Sukkererter
Bondebønner
Vårløk
2 Gulrøtter, ta de største, og dekke gjerne til jorden etter at du drar de opp for å forhindre skadedyr.
Salat, alle typer, ta masse (de begynner å bli bitre, så la de gjerne ligge lenge i vann før du spiser dem)!
Tomater, plukk også av typen som er svart-grønne og gule.
Agurk
Rød paprika (kan også plukkes grønn)
Hvit og lilla knutekål, skjær den av nederst mot jord.
Brokkoli, ta de små bukettene, de går i stokk (blomstrer) om vi ikke tar de tidlig.
Blomkål, denne ble litt rar, om du finner en moden ta dem gjerne små.
Kålrot
Grønnkål, skjær eller klipp av blader fra bunn og oppover.
Fennikel
Mangold
Mainepe
Rødbeter, dra opp hele planten, ta masse.
Urter: Bergmynte, basilikum, sitronmelisse, oregano, pipeløk, gressløk, dill og de to ulike typene persille.
Hei,
Jeg er ikke noe gartner, men har hatt grønnkål i noen sesonger hjemme nå og er vant til å høste de nederste bladene og la de øverste bli igjen. Hardføre planter så kanskje det funker å knipe av toppene også?
LikerLiker
Hei Christen! Det er bra at vi er flere hoder, jeg er sikker på at du har rett. Derfor rettet jeg opp høsteanvisningen:-) Tusen takk for tilbakemelding, kom gjerne med flere!
LikerLiker