Dugnad- og høstemelding for uke 32: Endelig kan vi høste knutekål!

Denne uken står noe lukearbeid for tur. Foruten arbeid, kan vi endelig ta med oss én knutekål hver med hjem – et meget velsmakende lite hode.

Espen vil være tilstede på en felles dugnad førstkommende torsdag 10.august klokken 17:30 til 21:00. Velkommen!

Ukens “to do”:

  1. Espen hyppet poteter sist uke. Aller først bør det derfor prioriteres og lukes mellom potetplantene.
  2. Så reddik i kålfeltet vi plantet til sist.
  3. Deretter kan det lukes i:
  • Jordbærfeltet, ugresset i plantehullene hindrer planteveksten.
  • Feltene med sukkererter og bondebønner.
  • Salatfeltet.
  • Svartrotfeltet.
  • Rødbetfeltet, og her kan det kanskje også tynnes etter veiledning fra Espen.IMG_2274

Fyll opp kjøleskapet med:

  • Lilla knutekål, kun én kål til hver andel. De som allerede har høstet knutekål kan derfor ikke ta med seg en ny kål i denne omgang. Kutt kålplanten nederst mot jord ovenfor roten med en skarp kniv. (Masse sødme! Prøv den smørdampet, stuet, woket, finsnittet i salat eller skåret i staver til dip)IMG_2273
  • Kålrot, førstemann til mølla som finner én moden kålrot, de fleste av dem er øverst i feltet. Her regner vi én grønnsak til hver. De som allerede har høstet kålrot, må derfor vente med å høste mer.
  • Brokkoli, førstemann til mølla som finner én moden grønnsak. De fleste høsteklare brokkoliene befinner seg nederst i feltet.
  • Mainepe, førstemann til mølla som finner én moden grønnsak, som mest sannsynlig befinner seg øverst i feltet. (Spe på med masse reddiker og følg denne linken her: Deilige oppskrifter med mainepe og reddik!)
  • 1 rødbet, de modne befinner seg øverst i feltet.
  • 1 hvitløk.
  • Mangold, plukk blader.
  • 1 rød paprika til de som finner.
  • 1 agurk til de som finner.
  • 2 tomater.
  • Rabarbra og rips fra hagen.
  • Hjertesalat, plukksalat og Lollo Rosso salat – og reddik, sukkererter og bondebønner – MÅ nå høstes i fleng. Ta for deg! Og om noen vil dele med naboene til andelsgården, er det veldig hyggelig.
  • Krydder- og urteplanter som pipeløk, gressløk, bladpersille, kruspersille, basilikum, sitronmelisse, oregano og timian. IMG_2275

 

Håper alle sammen får en flott lærerik uke!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.