Dugnad og høste melding for uke 28!

Her kommer en liste over arbeid som bør utføres denne uken. I tillegg er det flere grønnsaker å plukke med seg hjem for de som ønsker.

Gartneren kommer til å være her førstkommende torsdag klokken 17:30-21:00.

Dette bør vi få gjort denne uken:

  1. Vanne tomat-, paprika-, drue-, urte- og agurkplantene i veksttunnelen hver dag. Koble gjerne til de svarte dryppslangene til vannuttaket på veggen av hovedhuset mens du er her. Vanne plantene i bøtte med slange.
  2. Luke ALLE felt. Start i gulrotfeltet (ved siden av veksttunnelen) og i kålfeltet (under duken). Husk at gulrot ikke er sådd i markerte rader. Det kan være vanskelig å skille ugress fra grønnsaker. Ta deg derfor god tid og vær varsom. Når gulrot- og kålfelt er luket, kan du starte å luke i løkfeltet og arbeide deg nedover mot kålplantene.
  3. Kjøre hjulhakke i alle ganger, mellom rader der det er plass og mot åkerrenner.
  4. Plukk sneglene du finner og kast de i søppelkassene.

Dette kan du høste denne uken: 

  • Cirka 5 blader av de største plantene av Mangold. Disse er gode å ovnsbake sammen med rotgrønnsaker eksempelvis til fisk.
  • Plukk 6 blader av de største plantene av plukksalat. Husk ikke å dra denne planten opp med roten da de vokser opp igjen.
  • Dra to av de største hjertesalatene du finner opp med roten.
  • Plukk knipper av sitronmelisse og basilikum i veksttunnelen.
  • Finner du en rød tomat, kan du ta med den.
  • De største reddikene du finner i tre ulike rader, er bare å ta med. Vi har beregnet cirka 15-20 stykker av hver sort per andel.

Ellers er det skjedd mye med plantene etter de siste dagene med regnfall. Vi ser gresskar, sukkererter, poteter og kålplanter på full fart opp.

Flere har spurt om tomatplantene har tørket opp, ettersom bladene på plantene krøller seg sammen. Ifølge gartneren er det snarere fordi de produserer mer karbohydrater enn de klarer å fordøye, det er ikke farlig.

Gartneren kommer til å gjødsle denne uken. Det kan derfor være lurt å høste grønnsaker før torsdag. Både han og bondekona reiser til Dysterjordet andelsgård i regi av Norsk Landbruksrådgiving (NLR) 13. juli for inspirasjon. Vi er med i flere nettverk for andelslandbrukshavere, der daglig ledere og gartnere inviteres til ulike arrangementer. En artikkel vil bli lagt ut om vi lærer noe nytt for felles inspirasjon.

Gartneren er på utkikk etter ny traktor, som den lille rød vi bruker til setting og hypping av poteter. Det gleder oss, ettersom han viser ved å gjøre en sånn type investering ut av egen lomme at han har tro på andelslandbruket vårt. En stor takk til han fra oss alle!

Nyt sommeren så lenge, og gjerne ring eller send e-post hvis det er noe!

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..