Video av hva vi skal gjøre under dugnadsukene våres!

Mange av oss har satt seg opp på ansvarsuker. Ukentlig må vi kjøre hjulhakke i alle ganger, i alle felt. I tillegg må vi luke mellom plantene. Se videoen her!

Nå er det fritt frem for alle å luke og gjøre annet forefallende arbeid i åpningstidene. Ser du noe du tenker trengs å gjøres er det bare å gyve på. Vi forsøker også å få satt opp en liste i redskapsboden over gjøremål som trengs å utføres. Det viktigste vi gjør for en god avling er ugressbekjempelse og å holde åkerrennene frie for vekster.

Kjør hjulhakke

Det er viktig å skille mellom ugress og grønnsaksplanter, pass derfor på hvor du tråkker og hva du fjerner. Kjør hjulhakken i alle ganger, i alle felt og mellom rader som er brede nok ukentlig. Med hjulhakke fjerner vi ugress og bevarer leirjorden myk. Bruker vi den ikke, blir jorden hard som sten og særlig gangene gror igjen. Bevarer vi et belte rundt åkeren med ren jord, unngår vi snegler. Jordråtter trives heller ikke i åkeren om vi holder gresset nede med ljå.

Bruk rett redskap

For å bevare ryggen er det best å bruke lukeredskap med langt skaft. Husk å legge ugress i komposthaugen. Lar vi det ligge kan det slå rot igjen. Vi ønsker å fjerne ugresset når det er så lite som mulig, så det ikke stjeler næring fra grønnsakene våre.

Det er deilig å henge på jordet, kjenne luktene, tilfredsheten ved å gjøre et stykke fysisk arbeid. Ikke la andelslandbruket bli en dårlig samvittighet, er du sliten og trenger en kveld hjemme, så utsett arbeidet til neste dag.

IMG_1518

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..