Vi håper veksttunnelen er oppe og stå i løpet av helgen.

Når atkomstvei og parkeringsplass ikke lengre var å se for bare snø, da kom veksttunnelen. Forhåpentligvis får noen sterke bidragsytere den på plass i løpet av helgen.

Fire sterke menn blant medlemmene våre gjør seg klare i disse dager, for å sette opp den 90 kvadratmeter store veksttunnelen. Prosjektleder er Atle. Han har nå reist hjem med monteringsanvisningen for å se film på Youtube over hvordan dette skal gjøres. På fredag vender han tilbake. Om et par til av dere har lyst til å bidra, er det bare å stille. Ta i såfall med arbeidshansker, niste og pågangsmot, og gi beskjed hvilke tidspunkt du kommer:

Fredag 12:00-21:00

Lørdag 10:00-15:00

Søndag 10:00-15:00 (Hvis arbeid gjenstår)

Atle kan fortelle at monteringsanvisningen er lettleselig og han tror vi kommer til å bli ferdige i løpet av helgen. Han var litt oppgitt fordi underlaget ikke var planert ut og at plassering ikke blir nøyaktig som anbefalt. Men slike detaljer må vi lukke øynene for, når gartneren allerede har frest opp jorden og gravmaskinen har reist for lengst. Uansett må vi være veldig påpasselige med å lukke dørene – særlig ved sterk vind – så ikke hele plastkalaset flyr sin vei. Vi har forsøkt å plassere det så lunt som mulig, med god tilgang til sol, og sånn at det passer inn med resten av vekstskiftet.

10411998_816673938410290_37124362726396932_n

ILLUSTRASJON AV VEKSTTUNNELEN: Her inne skal vi plante paprika, tomater, agurker og enkelte urter. Vi dekker bunnen mest sannsynlig med et teppe, planter rett i jorden og kommer til å gjødsle med pelletert hønsegjødsel.

Det er bestilt her: http://tunnelvaxthus.se og kostet tilsammen 31.229 svenske kroner pluss moms. Disse pengene kommer etter hvert til å bli avskrevet andelslandbruket årlig over tunnelens beregnede “levetid”.

 

 

 

9 kommentarer Legg til din

 1. bernard michon sier:

  Hei Helene! Jeg kan komme å hjelpe til på lørdag kl 12.00. Skal også svare på FB. Hilsen, Bernard Michon

  Sendt fra min Sony Xperia™-smarttelefon

  Liker

  1. Flott, Bernard, helt supert!

   Liker

 2. Olga Zaikova sier:

  Hei!

  Takk for kjempebra oppdatering!

  Kommer på søndag kl. 10. Håper det er noe gjenstående arbeid igjen:-)

  Hilsen Olga Zaikova

  Liker

  1. Tusen takk, hyggelig å høre. Velkommen på søndag, Olga, kjempebra! Jeg sender ut en oppdatering på lørdag kveld;-)

   Liker

 3. Svein Rønning sier:

  Hei, Vi kom et godt stykke videre i dag men ble ikke helt ferdige. Takk til Espen som kom innom og tilbød oss grus til sandsekkene. Nå er det den store duken som er neste utfordringen. Til den tror jeg vi trenger ca 8 personer og endel koster eller liknende til å hjelpe duken over. Vindstille er også et stort pluss.

  Liker

  1. Hei Svein
   For en fantastisk innsats! Jeg sender ut en doodle-forespørsel til alle, der jeg spør om noen kan stille og evnt. når. Er det en idé? Snakket dere om noen spesifikke tidspunkt som passer bedre enn andre? Tenkte dere på imorgen allerede?

   Veksttunnelen ser super ut!

   Helene

   Liker

 4. Svein Rønning sier:

  Hei Helene, nei vi snakket ikke om når det kunne passe og heller ikke om i morgen. Men det er meldt mye fint vær fremover. Kanskje til helgen igjen?
  Mvh
  Svein

  Liker

  1. Den er god, la ut forslagene 1., 2. og 3. mai i en doodle-invitt, men legger også til helgen. Kryss gjerne av for flere alternativer når dere kan:-) Tusen takk for oppdatering, det er topp!

   Liker

  2. Da satser vi på å møtes imorgen 19:00-21:00:-)

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..