Alle 50 andeler er nå solgt!

I går ble siste andel solgt, totalt er det bestilt inn planter og frø til totalt 50 andeler. Vi er i overkant av 100 medlemmer – barn, foreldre, par og enslige.

Etter etterspørselen å dømme forstår vi at det var ønskelig med et andelslandbruk i Asker kommune. Uten en eneste annonsering, annet enn eksponering i Budstikka og på sosiale medier, har vi nå solgt 50 andeler. Målet var 100 solgte andeler for sesongen 2017, men fordi flere ønsket å dele på én andel innad i familien, endte vi med 50. Noe gartneren synes var helt greit. Det er tross alt mye som skal på plass dette året av logistikk og investeringer, som forhåpentligvis kommer til å tjene andelslandbruket og gjøre veien videre enklere. Målet er ikke å bli veldig store.

Til høsten må vi revurdere budsjettet og se om det er mulig rent økonomisk å fortsette å dele på andeler. På de fleste andre andelslandbruk er en andel personlig, det vil si at kun de med egen andel kan delta på jordet. Det ordner seg sikkert!

Veksttunnel kommer i neste uke

Vi fikk telefon fra tollvesenet idag om at veksttunnelen er ankommet fra Sverige til Norge. Vi regner derfor med at den blir levert i løpet av kommende uke. Espen freser opp jordbiten for veksttunnelen idag, så er vi helt avhengige av noen sterke menn og kvinner blant medlemmene deltar med å sette det opp så raskt som mulig.

18012846_10158556497240501_348554947_o

FREST FOR VEKSTTUNNEL: Gartneren freste opp jorden for plassering av en 90 KVM veksttunnel som ankommer i neste uke.

Ti parkeringsplasser

Vi har ti parkeringsplasser i forbindelse med atkomstveien å avse til bruk for besøk på andelsgården. Det er viktig at vi alle tar hensyn til naboene når vi kjører til og fra.  Det er små barn som bor i området og som leker i gaten. Enkelte naboer frykter økt trafikk, noe som er forståelig. I følge Øverland andelslandbruk, med over 350 andelshavere, får de besøk av ti biler på aktive dager utenom felles dugander. Så vi tror og håper at vi får vist at dette er et positivt bidrag til lokalmiljøet, og at flere askerbørskogbeboere melder seg på etterhvert. Det går også an å komme syklende og gående.

18083684_10158556499410501_1712564429_o

PARKERE TETT I TETT: Vi for parkere tett i tett når vi blir så mange som ti besøkende om gangen. Det er også mulig å ringe på våningshuset og spørre om dere kan få stå parkert på gårdstunet.

NYDELIG LITEN REDSKAPSBOD

Hva skulle vi ha gjort uten Atle? Med gjenbruksmaterialer fra låven og renoveringen av våningshuset snekret han sammen denne redskapsboden på 2,5×3 meter. Den er jo kjempeflott, og er virkelig noe vi kommer til å få bruk for inntil vi får demontert og satt opp igjen låvedelen.

18090830_10158556500190501_273576227_o

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..