Hvordan vet vi hva vi skal gjøre under dugnadsukene våres?

Vi legger ut blogginnlegg og videoer hver uke over hva som trengs å gjøres og hvordan. Når du har lukt, er det fint om du gir beskjed i hvilke felt til bondekona eller andre ansvarlige.

Hvitløken har begynt å spire, våren og sesongen er i gang. Alle medlemmer av Solberg andelsgård har tilgang til jordene under åpningstidene, for eksempel for å luke, starte eget urteprosjekt, en “barne hage” eller for å henge rundt. I tillegg sørger vi for ugressbekjempelse jevnt gjennom sesongen ved hjelp av en arbeidsliste. Et google-dokument som er gjort tilgjengelig og redigerbart for alle medlemmer på nett.

Har alle medlemmer klart å finne frem til dette google-dokumentet? Hvis ikke gi beskjed: helene@helenejakobsen.no

Mange av oss har satt oss opp på arbeidslisten, i én til to uker hvor vi står som ansvarlige, og én til to uker der vi står som reserve for ugressbekjempelse og annet forefallende arbeid. I forkant av hver uke gjennom sesongen, kommer gartneren og bondekona til å publisere på denne nettsiden hvilke felt som må lukes og hvordan ved hjelp av blogginnlegg eller video.

Gartneren kommer til å være til stede til faste tider på dagtid hver uke fra mai til september:

Tirsdager og torsdager klokken 18-21

Søndager klokken 10-13.

Men vi kan velge å komme og utføre dugnader når vi selv ønsker innenfor den uken vi har satt oss opp. Hver gang noen av oss har vært her, er det fint om vi opplyser om hva vi har gjort ved å sende en SMS til bondekona: 94289898 eller de andre som står som ansvarlige samme uke. På den måten unngår vi dobbeltarbeid. Kontaktinfo til andre andelshavere finner dere på det andre google-dokumentet som er tilsendt. Ved sykdom eller andre hindringer, må vi ringe “reserven” eller andre medlemmer for å finne en som kan bytte uke eller erstatte oss.

Midlertidig redskapsbod på jordet

Redskap finner vi i redskapsboden som snart settes opp på jordet. Vi har fått tilskudd av Kulturminnefondet til å renovere den gamle låvedelen, men det komme til å ta tid, så den kommer ikke opp denne sommeren. Den “provisoriske” redskapsboden kommer til å være låst med kodelås som vi alle får koden til. Det er fint om alle sammen kjøper sine egne arbeidshansker. Det er mulig å lagre disse i redskapsboden med navn om ønskelig.

Ekstra hage for barna, en “barne hage”?

Til vi som har barn, så kan vi godt avsette en jordflekk for de minste. På den måten kan vi lage en egen grønnsakshage for barna, der de får fri utfoldelse. I såfall må vi foreldre hjelpe barna med å ta ansvar for denne flekken. Er det flere som ønsker det?

I løpet av mai møtes vi for en fugleskremselskonkurranse. Derfor kast ikke gamle laken, klær og stoffer.

God påske!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..