En kjapp oppdatering midt i påsken!

For dere som klør i fingrene etter å komme i gang og lurer på hva som skjer på Solberg andelsgård: Her er en oppdatering.

IMG_0872

Denne første sesongen har gartneren gardert seg med innkjøp av planter fremfor å avle opp planter selv. Mye er nytt også for han, ettersom det er første gang han står får en så stor og bred avling etter økologiske prinsipper. Likevel er det noen tomat- og agurkplanter han dyrker frem hjemme på gartneriet sitt i Vollen.

Plasttunnel kommer om cirka to uker

Vi har bestilt et tunnelveksthus på 90 kvadratmeter av plast fra svenske Gjordnära. Veksthuset kommer på 32.000 kroner pluss tollavgifter og moms. Vi hadde først tenkt å bestille fra Hortum, men fordi veksthuset var så langt og smalt, bestemte vi oss for å gå for en bredere og dyrere modell, med fem års garanti fra Gjordnära. På den måten får vi bedre plass til høye tomat- og agurkplanter langs langsidene av tunnelen.

Tunnelveksthuset leveres om én til to uker avhengig av at det ikke stoppes over lengre tid i tollen. Ved ankomst har vi sårt behov for de sterke menneskene som har satt seg opp på arbeidslisten for “puslespillet”.

Etter diskusjoner frem og tilbake vil vi sette veksthuset foran hovedhuset, på samme felt der vi setter opp en provisorisk redskapsbod, og planter bær og urter. Dette feltet vil da ikke inngå i resten av vekstskiftet.

Midlertidig redskapsbod på jordet

Jippi, vi fikk innvilget tilskudd av Kulturminnefondet og Stiftelsen UNI, vi fikk svar nå i april! Fra Fylkeskommunen fikk vi avslag, men vi har klagd. Derfor er vi i gang med å demontere låvedelen, som er ment å brukes som redskapsbod til andelslandbruket. Vi tar gjerne imot hjelp til demontering i løpet av neste uke eller uken etter. Før redskapsboden settes opp, må bondekona søke finansiering av banken og det må mest sannsynlig søkes kommunen om omplassering. Fordi spesialistene på håndlaftet tømmer, Audun Eken og Co, ikke har kapasitet før etter sommeren, setter vi opp en provisorisk redskapsbod på jordet.

IMG_0792

Redskap i hus

Mye redskap er i hus. Vi har bestilt hjulhakke, ugressbrenner, håndredskaper, trillebårer, jordrottefeller – og you name it for 25.000 kroner. Noe er kjøpt i Norge, annet er bestilt fra lindbloms.se.

Høner og snart moskus ender?

Mye takket være et av våre medlemmer har en hane og to høner bosatt seg på gården. De legger egg hver dag, om vi er heldige klarer vi å klekke frem noen kyllinger i løpet av sommeren!?

Vi har også fått tilbud om å ha to sneglespisende moskusender på gården, Donald Duck og Dolly. Vi har bare ikke fått hentet dem enda på grunn av andre gjøremål. Men vi håper snart på å ønske dem velkommen. Disse nye gårdsmedlemmer er utrolig hyggelig innslag til andelslandbruket, både for liten og stor.

IMG_0817

Parkeringsplass

En gravmaskin er på plass så vi får på plass ni til ti parkeringsplasser ved inngangen til andelslandbruket. IMG_0861.JPG

Det er bare å komme innom, og det er bare å ringe på døren til våningshuset om vi har lyst. Mye mulig må vi også bruke toalettet her før vi får opp en utedo.

God påske så lenge!

2 kommentarer Legg til din

  1. Kari E sier:

    Så fin påske oppdatering og flotte bilder av gartner, spirende planter og høner/hane.

    Liker

    1. Takk for det, Kari! Mye skal på plass, la oss krysse fingrene for medvind:-)

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..