Her er en grov plan over hva som skal skje når, i forbindelse med første sesong med dyrking av frukt, bær og grønnsaker etter økologiske prinsipper på Solberg andelsgård.
Høsting
Høsting av salater og reddik vil mest sannsynlig starte rundt 1.juli og fortsette jevnt utover. Mens høsting av grønnsaker starter fra inngangen til august og vil vare til senest 1.november. Grønnkål kan vi jo høste selv om snøen kommer. Deretter får vi snakke om vi ønsker å lagre poteter i en kjeller her på gården eller ikke.
NB! Ugressbekjempelse er viktig!
Manuell ugressbekjempelse hver 7. til 8. dag gjennom hele sesongen er helt nødvedig for gode avlinger. Ved oppstarten av ugressbekjempelsen, rundt 10. juni, er det aller viktigst at flest mulig stiller da plantene vi har sådd er skjøre og små. Derfor lønner det seg ikke at vi alle sparer dugnadstimene våre til slutten av sesongen. Ugressbekjempelsen vil vare til cirka 1. september, mot slutten av sesongen vil det ikke være like “prekært”. Da klarer vi lettere “å skille klinten fra hveten”.
Spredning av husdyrgjødsel v/ekstern bonde 15.april – 1.mai
Jordbearbeiding (pløying, harving) 1.mai – 8.mai
Maskinell jordbearbeiding (falsk såbed, ugressbekjempelse) 10.mai – 25.mai
Herding av småplanter 25.- 30.mai
Utplanting (småplanter, potet, direkte såing av gulrot+) 30.mai – 10.juni
Første hypping av poteter 30.juni