Grovt sett skjer dette på Solberg andelsgård i 2017.

Her er en grov plan over hva som skal skje når, i forbindelse med første sesong med dyrking av frukt, bær og grønnsaker etter økologiske prinsipper på Solberg andelsgård.

Høsting

Høsting av salater og reddik vil mest sannsynlig starte rundt  1.juli og fortsette jevnt utover. Mens høsting av grønnsaker starter fra inngangen til august og vil vare til senest 1.november. Grønnkål kan vi jo høste selv om snøen kommer. Deretter får vi snakke om vi ønsker å lagre poteter i en kjeller her på gården eller ikke.

NB! Ugressbekjempelse er viktig!

Manuell ugressbekjempelse hver 7. til 8. dag gjennom hele sesongen er helt nødvedig for gode avlinger. Ved oppstarten av ugressbekjempelsen, rundt 10. juni, er det aller viktigst at flest mulig stiller da plantene vi har sådd er skjøre og små. Derfor lønner det seg ikke at vi alle sparer dugnadstimene våre til slutten av sesongen. Ugressbekjempelsen vil vare til cirka 1. september, mot slutten av sesongen vil det ikke være like “prekært”. Da klarer vi lettere “å skille klinten fra hveten”.

Spredning av husdyrgjødsel v/ekstern bonde                                  15.april – 1.mai

Jordbearbeiding (pløying, harving)                                                     1.mai – 8.mai

Maskinell jordbearbeiding (falsk såbed, ugressbekjempelse)    10.mai – 25.mai

Herding av småplanter                                                                            25.- 30.mai

Utplanting (småplanter, potet, direkte såing av gulrot+)            30.mai – 10.juni

Første hypping av poteter                                                                       30.juni

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.