Vi er allerede hundre mat- og hageentusiaster som ønsker å danne Solberg Andelsgård!

Forutsatt at de fleste interessenter blir med også etter møtet førstkommende søndag, er vi allerede oppe i hundre andelshavere – som er målet for andelsgården på Solberg.

Både etter facebook-innlegget jeg postet tidligere i høst, og etter artikkelen i Budstikka, har pågangen vært stor fra mennesker som ønsker å ta del i Solberg Andelsgård.

Førstkommende søndag klokken 12:00 møtes vi for første gang her på gården. Jeg ber Gud om pent vær. Frem til nå har det vært meldt regn. Noe som ikke egner seg godt når man skal ta imot nærmere hundre mennesker og kun har en liten stue eller en nedslitt låve å tilby som beskyttelse mot regndråpene.

La oss bygge sten på sten

Sett fra en annen side er det akkurat sånn det bør være i begynnelsen av et nytt prosjekt – og da særlig på en andelsgård. Alt skal ikke være på plass. Det er jo selve prosessen som skal være gøy: Å se effekten av frøene vi sår, og feire både opp- og nedturer underveis!

Forhåpentligvis allerede neste år kan vi stå på et grønnsaksbelagt jorde og mimre tilbake på hvordan det så ut her ved vårt første møte. Kanskje om fem år er den gamle tømmerlåven fra 1700-tallet renovert – hvem vet. Da kan vi drikke kaffe der inne.

IMG_3740

ET LITE VINGESLAG: En tilsynelatende ubetydelig hendelse kan føre til en rekke begivenheter som en dag potensielt kan forandre verden. (Bildet er ett av de første jeg tok på Solberg gård. Av en perfekt sommerfugl som hadde ligget i spindelvevet i flere måneder)

Et bærekraftig prosjekt

Akkurat nå kan vi i alle fall ikke gjøre de største investeringene andre enn de som er helt nødvendige for å få frukt, grønnsaker og bær til å gro. Det har vært en utfordring å få budsjettet til å gå opp. Jeg ønsker så gjerne at dette skal være et prosjekt som alle type mennesker med ulike inntektsgrunnlag skal ha råd til. Samtidig må prosjektet være bærekraftig. Nettopp “bærekraft” er jo mye av meningen bak et andelslandbruk. Andelsprisen må settes så høyt at vi verken driver rovdrift på gartneren eller gjør det til en ren utgiftspost for meg.

228757090_0001

VI SKAL LØFTE ANDELSGÅRDEN SAMMEN: Vi deler risiko, kostnader og gevinster fra det vi produserer av frukt, bær og grønnsaker. (Dette bildet tok jeg på seiltur i Mellom-Amerika, se hva mauren klarer)

Jeg gleder meg! 

Nervøs, er jeg. Men så leser jeg gjennom alle de fine e-postene jeg har fått fra ulike mennesker og tenker at dette kommer til å gå bra. Så jeg skal tørre å stå på den låvebrua førstkommende søndag, og fortelle om det andelslandbruk kan være og stille spørsmål om hvordan det skal være her.

Og blir det regn, så er vi så heldige å få låne gymsalen på Solberg skole.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..