Velkommen til stiftelsesmøte på Solberg andelsgård!

25. september klokken 12:00 avholder vi stiftelsesmøte for potensielle andelshavere på Solberg gård. Sammen skal vi sette rammene for det som blir Solberg andelsgård.

Sett av søndag 25. september. Klokken 12:00 møtes vi her på gården. Du kan parkere på Solberg skole etter tillatelse fra skolens rektor. Derfra kan du gå Heggedalsveien (hovedveien) bort til Solbergsvingen og ned til Solberg gård (Solbergsvingen 50). Vi trenger å planere ut og pukke parkeringsplassen før du kan parkere her.

Samtidig med å bli servert te og kaffe, snakker vi om rammene for det som skal bli Solberg andelsgård. Som andelshaver er det viktig at du er med på å definere hva andelslandbruket vårt skal være.

Jeg kommer til å snakke om hva andelslandbruk er og gi dere eksempler på forskjellige driftsformer innen andelslandbruk. Du får også vite mer om hva som forventes av deg som andelshaver. Deretter kommer jeg til å presentere et foreløpig budsjett for Solberg andelsgård, så dere får et innblikk i hva ting vil koste sett i sammenheng med prisen per andel.

Gartnerens tanker

Gartneren ønsker å presentere hans tanker om hva som er hensiktsmessig å dyrke, hvilke utfordringer vi kan møte på veien, og når bær, frukt og grønnsaker bør såes i forhold til når vi ønsker å høste. Han har laget en liste over forslag til hva vi kan dyrke, så blir det opp til deg og de andre andelshaverne å plukke ut det dere ønsker å fylle kjøleskapet med i 2017.

Vi avrunder med en åpen diskusjon, der vi snakker om aktuelle temaer og setter ned rammene for andelsgården. En liste blir til slutt sendt rundt, der du som har bestemt deg for å delta som andelshaver kan melde deg på. Kontrakten mellom Solberg andelsgård og deg utformes i etterkant av møtet, basert på det vi har bestemmer i fellesskap. Du kommer til å motta kontrakten for signering en til to uker etter oppstartsmøtet.

Det er fint om du gir beskjed om du kommer ved å sende en e-post til: helene@helenejakobsen.no

Om du velger ikke å komme på oppstartsmøtet men likevel ønsker å bli med videre som andelshaver, gi beskjed så du kan få tilsendt et innmeldingsskjema/kontrakt per e-post.

Vi gleder oss masse til å se deg!

Varme hilsener fra

Helene Jakobsen og Espen Rekkedal
(Daglig leder)           (Gartner)

734d4432-d1f5-441b-bc91-fa1f1fec052b.jpg

ALLE FOTO: TRINE JØDAL/BUDSTIKKA

image3

ARTIKKEL I BUDSTIKKA: I dagens Asker og Bærums Budstikke kan du lese om det som skal bli kommunens første andelslandbruk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..